Nightbreak: King Of The Rumble

Het Amerikaanse Nightbreak timmert reeds sinds 2006 aan een muzikale carrière. Het gezelschap kiest voor een mix van hard rock en melodic heavy metal en ‘King Of The Rumble’ is het eerste full-album van de band. We gaan eerlijk zijn: we hadden eerder nog nooit gehoord van Nightbreak – een ep en een demo ontsnapten dus aan onze aandacht. Maar, zo eerlijk als we zijn: we hebben, denken we toch, niet echt iets gemist als we deze ‘King Of The Jungle’ als maatstaf mogen gebruiken. We horen immers heel middelmatige composities langs komen die de platgetreden paden van het (sub)genre nog wat harder aandrukken. Leuk bij het nodige gerstenat in een of andere lokale kroeg. Ik bedoel maar: ook in België vinden we een heel pak beginnende bandjes die dit niveau aankunnen en zelfs overstijgen. Acht nummers krijg je te horen op ‘King Of The Rumble’ die, nadat het album afgelopen is, alweer in de vergetelheid zijn terecht gekomen. Dieptepunt op dat gebied is afsluiter ‘Keep The Dream Alive’ waar men ook nog een stuk in gaat rappen. Sorry, dit hoeft echt niet op een hard rock / heavy metal album. Zoals we eerder stelden: dit is heel middelmatig en het album zal hier heel vlug onderaan een stapel andere albums komen te liggen om nooit meer boven water te komen.

Luc Ghyselen (55)

Sleaszy Rider Records

Tracklist: 1. In It To Win 2. Out Of Time 3. Cheap Wine 4. All My Life 5. Business With Pleasure 6. Code Of Silence 7. Fallen 8. Keep The Dream Alive