Rotting Christ / Varathron: Duality Of The Unholy Existence (ep)

Een split ep van de twee meest bekende en beste extreme / black metal bands uit Griekenland: dat krijgen we niet elke dag te zien of te horen. Helaas jammer dat elke band maar een nummer brengt, wat naar mijn mening toch wat te weinig is. Rotting Christ is by the way één van mijn lievelingsbands in dit genre en met ‘Spiritus Sancti’ ontgoochelen ze opnieuw zeker niet. Zeer stevige metal, met opzwepende riffs maar toch weer die extra Oosterse, melodieuze invloeden die kenmerkend zijn voor hun laatste cd’s. Prima nummer. Varathron moet ik eerlijk toegeven is voor mij een nobele onbekende en ik kreeg direct spijt hiervan na het beluisteren van ‘Shaytan’. Hier vallen de steengoede riffs op waarvoor de band blijkbaar gekend en populair is maar met een zeer leuke en aangename melodieuze “verpozing” in het midden van het nummer. Zeker een band om meer van te ontdekken. Goh, moeilijk om “slechts” twee nummers te beoordelen maar beide nummers zijn van prima makelij van twee gereputeerde bands. Ik blijf evenwel op mijn honger zitten naar meer …

Bart Verlinde (80)

Hells Headbangers

Tracklist: 1. Spiritus Sancti 2. Shaytan