Oliver Dawson Saxon op 18 augustus te Roeselare.

Op zondag 18 augustus is er in muziektempel De Verlichte Geest te Roeselare het concert van Oliver Dawson Saxon, een gezelschap dat met recht en reden een deel van het repertoire van Saxon mag brengen.

Een stukje geschiedenis kan duidelijk brengen. Het Britse Saxon werd in 1978 opgestart maar kende met verschillende line-ups en namen een voorgeschiedenis die terug keert tot 1970. Terwijl het debuutalbum (1979) van Saxon in volle bloei van wat we tegenwoordig NWONHM het levenslicht zag, kwam de internationale doorbraak er echt met het tweede full-album. ‘Wheels Of Steel’ (1980) is een echte klassieker in het (sub)genre. Ook ‘Strong Arm Of The Law’ (1980), ‘Denim And Leather’ (1981) en ‘Power & The Glory’ (1983) behoren alvast tot deze categorie. Nu is het zo dat Steve Dawson toen de bass ter hand nam (tot in 1986) en Graham Oliver een van de twee gitaristen in de band was (tot 1995). Het spreekt dan ook voor zich dat beide heren toch wel recht hebben om een pak van de nummers uit die tijd nog steeds live te brengen. En dat is precies wat ze doen onder de naam Oliver Dawson Saxon. Meteen weet je wat je kan verwachten van dit gezelschap: een pak traditionele heavy metal (NWOBHM) klassiekers.

Maar vooraleer je je mag onderdompelen in een stevig heavy metal feestje aan de hand van tal van klassiekers in het genre krijg je eerst nog twee Belgische band voorgeschoteld. Flatchet Creed is een nog jong gezelschap (opgestart in 2017) dat zich muzikaal laat gelden aan de hand van een mix van heavy metal en thrash metal. Scarved draait al een tijd langer mee. De band werd in 2012 opgestart en zorgt voor een mooie mix van hard rock en heavy metal. En met Caroline Verboven beschikt de band over een mooie frontvrouw die precies weet hoe ze een publiek moet bespelen.

Meteen voldoende redenen om ook naar Roeselare af te zakken en je te laten onderdompelen in een waar heavy metal feestje. Meer info vind je alvast op https://www.facebook.com/events/de-verlichte-geest/saxon-oliverdawson-flatchet-creed-scarved-dvg-roeselare/729695040747790/