Cro-Mags: Don’t Give In

Cro-Mags, een hardcore / punk / crossover gezelschap uit New York met een ware cult-status, zorgt met dit nieuwe ep-tje dat men weer over Cro-Mags kan gaan spreken en schrijven. Cro-Mags telt een pak verschillende wijzigingen van line-ups en de muzikale carrière van het gezelschap, die in 1980 van start ging, kende ook heel wat momenten van non-activiteit. Toch heeft de band vijf gesmaakte full-albums op de markt gebracht, al dateert het laatste reeds van 2000 (‘Revenge’). Nu heeft bassist / vocalist Harley Flanagan begin dit jaar aangekondigd dat hij weer ging toeren onder de naam Cro-Mags ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van album ‘Best Wishes’. En om dit extra kracht bij te zetten is er nu dus ook deze drie tracks tellende ep. Drie nummers die perfect de gedreven en energieke sound van Cro-Mags nog maar eens onderlijnen. Het titelnummer mag openen en, na een wat aarzelende start, raast het nummer in drie minuten voorbij met een stevige en krachtige sound. De overige twee nummers – die samen de kaap van drie minuten net halen – stomen rusteloos op dat elan verder. Moeilijk dus om in zes minuten een waarde oordeel te vellen over de nieuwe versie van Cro-Mags, maar naar onze smaak is dit een uiterst geslaagde ep die, hopelijk voor ons, wordt opgevolgd met een nieuwe full-album. Want dit smaakt echt naar meer!

Luc Ghyselen (85)

Arising Empire / Warner

Tracklist: 1. Don’t Give In 2. Drag You Under 3. No One’s Victim