Insolvency: Antagonism Of The Soul

Insolvency is een Frans melodic metalcore viertal dat met ‘Antagonism Of The Soul’ zijn elf tracks tellend debuut aflevert. Opener ‘Divided’ is een instrumentaal kort, maar heel melodieus stukje muziek geworden waarmee Insolvency nog helemaal niet in zijn kaarten laat kijken. Later volgt met ‘Hope’ nog zo’n kort stukje instrumentale melodieuze rust. De overige negen tracks laten het ware gelaat van het kwartet wel duidelijk zien en horen. Krachtige energievolle riffs, klaterende drumpatronen, pulserende bassen en melodieuze, meestal vingervlugge, gitaarsolo’s vormen de ingrediënten van elke song opnieuw. Op vocaal vlak kiest men voor mooie maar krachtige cleane vocalen in afwisseling met stevig uit de kluiten gewassen diepe grunts, terwijl een derde stem hier en daar voor extra background vocalen zorgt. Veel afwisseling op het vocale vlak dus. Dat gaat eigenlijk ook wel op voor het puur muzikale gedeelte waar rustiger momenten (die zijn duidelijk in de minderheid) worden afgewisseld met furieus opzwepende stukken die in crescendo de hoogte in worden gejaagd. Wij zijn in feite niet zo fanatiek bezig met dit (sub)genre, maar zo nu en dan kan een streep melodic metalcore ons echt wel boeien. En, ja, je hoort ons al komen, dit werkstuk van Insolvency mag er best wezen. Vooral de krachtige cleane vocalen en de vingervlugge gitaarsolo’s trekken ons keer op keer weer over de streep. We gaan Insolvency dan ook onderbrengen in het vakje met “te volgen bands”.

Luc Ghyselen (78)

Send The Wood Music

Tracklist: 1. Divided 2. Tears Of The World 3. Antagonism Of The Soul 4. Violation 5. Black Moon 6. Hope 7. I’m Revulsed By Death 8. This War Is Not For You 9. A Leaving Life, A New Beginning 10. YourLost Soul 11. DeathWish