Vereor Nox: Vereor Nox

Vereor Nox is een Italiaanse symphonic black metal gezelschap dat in 2014 werd opgestart. Na een drietal singles werd in 2016 een eerste full-album op de markt gebracht. ‘Noli Respicere’ ging onopgemerkt aan ons voorbij. Intussen zijn we drie jaar verder waarin het gezelschap verder werk maakte van hun discografie middels nog een single en een ep en nu dus dit titelloze tweede full-album. ‘Vereor Nex’ is Latijn en betekent zoveel als “de nacht moet gevreesd worden”. Of we dit album ook moeten vrezen, betwijfelen we echter. ‘Vereor Nex’ is een conceptalbum van zo’n vierendertig minuten geworden over de karakters in het videospelletje ‘Dark Souls’. Muzikaal zit alles vrij goed in elkaar: de songs kennen een goede opbouw. Toch mag het wat ons betreft allemaal een heel zwaarder, harder donkerder en meer in duisternis gehuld. Nu overheersen de symfonische elementen, en dan vooral pianoklanken, naar ons gevoel toch te veel om ons echt over de streep te trekken. Ook het vocale aspect mag naar onze bescheiden mening een stuk meer “in your face” klinken, nu klinken ze toch veel te braaf, te weinig agressief en dreigend. Net alsof de heren van Vereor Nox het niet menen. We moeten dan ook besluiten dat er nog een pak werk aan de winkel is voor Vereor Nox indien men ons daadwerkelijk wil overtuigen en een heuse internationale doorbraak zit er met dit titelloze tweede album nog bijlange na niet aan te komen.

Luc Ghyselen (60)

Earth And Sky Productions Skull 001

Tracklist: 1. Within The Flames 2. My Dear Sister 3. Born Under The Moon 4. The Crossbreed 5. The Silence In The Cathedral 6. Void 7. Dense Of Nothingness 8. Your Grave