AnoxiA: To The Lions

AnoxiA: het is een naam die al eerder door metal bands werd gebruikt. Zo weten we van een Amerikaanse death metal / grindcore band die het probeerde tussen 1996 en 2006, was er ook een Britse thrash metal / death metal band actief onder die naam tussen 2006 en 2009, en nu probeert ook dit Deense heavy metal / thrash metal gezelschap het onder die naam. Het viertal geniet voorlopig enige naam en faam in het thuisland. Het ons onbekende ‘A lapdance For The Devil’ zou het debuutalbum van het kwartet zijn, zodat deze ‘To The Lions’ het tweede full-album van de heren is, maar het eerste op een internationaal gerespecteerd label. ‘To The Lions’ draait hier ondertussen zijn rondjes en het album laat je kennis maken met negen tracks die krachtig uit de speakers knallen zonder dat ze echt op vallen tussen een heel pak andere releases. Het viertal – Lars Frederiksen (vocals, gitaar), Claus S. Nielsen (gitaar), Allan B. Nielsen (bass) en Søren M. Frederiksen (drums) – kiest voor een stevige en solide basis van bass en drums en een heel arsenaal aan riffs. Voeg daar krachtige bijpassende vocalen aan toe en wat melodieuze gitaarbreaks en je hebt alle ingrediënten van AnoxiA. Zeker niet slecht, maar ook niet veel meer dan dat: echt wild worden we er met andere woorden niet van. Je hoort een massa aan goede wil, wat leuke ideeën, maar het verzandt, volgens onze bescheiden mening, toch in een overvloed aan riffs en goede bedoelingen. Geen van de nummers blijft, zelfs na een aantal luisterbeurten, echt hangen, zodat we vrezen dat ‘To The Lions’ van AnoxiA niet echt zal worden opgepikt door de grote massa en enkel zal weggelegd worden voor de fans van de band. Om internationaal door te breken, laat staan hoge toppen te bereiken, is er nog veel werk aan de winkel.

Luc Ghyselen (65)

Mighty Music PMZ 303

Tracklist: 1. Origin Of Pain 2. Scaffold 3. To The Lions 4. These Chains 5. Rule The Storm 6. Slavery 7. The Devils Share 8. Bite The Darkness 9. In Eternity