Stevie D. Feat. Corey Glover – Torn From The Pages

Even voorstellen. Stephen DeAcuti, ofwel Stevie D., is een multi-instrumentalist en performer die al sinds de jaren ’80 aan de weg timmert. Hij vertoonde zijn kunsten dan ook niet aan de minste. Artiesten als Pat Travers, Carmine and Vinny Appice, Vinny Moore en Cyndi Lauper zijn maar enkele toppers die van zijn diensten hebben gebruik gemaakt. Voor dit project, ‘Torn From The Pages’, gaat hij een samenwerking aan met Corey Glover (Living Colour) wiens vocale inbreng dan weer zorgt voor een aanstekelijk, vaak soulvolle en zuiders getinte vibe binnen dat geheel. Onze bevindingen: Rock-‘n-roll in zijn meest pure vorm is de rode draad doorheen veel songs, maar deze samenwerking resulteert gelukkig vooral niet in het afleveren van een routineklus. Nee, vaak worden we aangenaam verrast. Gaat het bij ‘Your Time Has Run Out’ over ‘Wake Up Call’ nog die strakke en energieke weg op, dan krijg je met ‘Strung Out’ een trage, meeslepende zeer meesterlijke gebracht parel waar Corey zijn bijzonder soulvolle stem nog beter tot zijn recht komt. Dat dit duo van veel markten thuis is, wisten we al door hun vorige projecten, dat zetten beide nog maar eens in de verf. Maar vooral, Corey en Stevie D. houden dus duidelijk van variëren in stijlen en het brengen daarvan, wat ons nog meer over de streep trekt. Alles registers worden verder open getrokken op de daarop volgende parels als ‘Now Or Never’, ‘Outta My head’ tot ‘Alone Again’. Wat ons daar bovendien bij opvalt, is de enorme toegankelijkheid van deze plaat: je zingt de songs prompt uit volle borst mee. Daardoor kan Stevie D. Feat. Corey Glover een zeer ruim publiek aanspreken. De ervaring bij zowel pop als rock muziek spelen beide dan ook uitvoerig uit. Is dat op een breekbare wijze zoals bij ‘Haunted’ of door alle registers compleet open te gooien en een wervelstorm te doen ontstaan, deze heren weten perfect pop en rock te verbinden tot een magisch geheel, zoals weinig hun dit hebben voorgedaan. Maar vooral straalt dit duo enorm veel speelplezier uit op deze schijf: ze amuseren zich kostelijk, wat enorm belangrijk is om die magie echt te doen werken. Luister maar naar dat zeer aanstekelijke ‘Now Or Never’, een energieke rock song waar je een andere kant hoort, zowel vocaal als instrumentaal. En waarbij dit duo nog maar eens bewijst wat voor een top muzikanten ze zijn. Besluit: Beide heren zijn sowieso virtuozen in hun vak die niets meer hoeven te bewijzen. Stevie D. Feat. Corey Glover‘s ‘Torn From The Pages’ is echter een fijne samenwerking tussen twee top muzikanten die zich, ondanks hun jaren van dienst, nog steeds uitleven als jonge wolven die nog alles moeten bewijzen. Met deze knappe schijf worden trouwens pop en rock perfect verbonden, hoor je streepjes blues en soul – vooral door die bijzonder stem van Corey – passeren. Waardoor een gewoon lekker aanstekelijke en zeer gevarieerde rock schijf naar voor wordt gebracht, dat je enerzijds kippenvel bezorgt, anderzijds doet headbangen met bij voorkeur die luchtgitaar in aanslag. Gewoon in huis halen deze bijzonder geslaagde samenwerking tussen tovenaars in klanken en vocalen, is dan ook de eindconclusie.

Erik van Damme (80)

Mighty Music PMZ 306

Tracklist: 1. Your Time Has Run Out 2. Wake-Up Call 3. Final Resting Place 4. Strung Out 5. Fay 6. Haunted 7. Now Or Never 8. Outta My head 9. Soul To Stone 10. Alone Again 11. This Is The time 12. Final Resting Place 13. Faceplant 04:08