Walkways: Bleed Out, Heal Out

Walkways komt uit Tel Aviv, Israel en is met ‘Bleed Out, Heal Out’ aan een tweede full-album toe. Walkways werd opgestart in 2010 maar kent wel een voorgeschiedenis die terug gaat tot 2006. In 2013 zag hun debuutalbum, ‘Safe In Sound’, het levenslicht en dankzij o.a. een doortocht op het grote Wacken Open Air Festival (2015) en ARTmania (2017) en hun doortocht als support-act voor In Flames op de Europese tournee van die laatste band (2018) trok het vijftal de aandacht van het gereputeerde label Nuclear Blast die nu dus het tweede full-album van dit alternative metal gezelschap op de markt brengt. ‘Bleed Out, heal Out’ telt veertien tracks die kracht en een pak woede uitstralen. Maar ook meer rustgevende passages worden niet geschuwd zodat een contrast ontstaat tussen hard en zacht, hoop en onzekerheid. Het klinkt allemaal niet onaardig, maar voor ons is het net alsof we alles al eens eerder hebben gehoord. We bedoelen maar: echt beklijvend is dit niet en we worden er dan ook helemaal niet wild van. We begrijpen heel goed dat het steeds maar moeilijker wordt om met iets “nieuws” in het genre op de proppen te komen – in welk (sub)genre kan dit nog echt? –, maar onze smaak is alles wat we hier te horen krijgen al eens eerder (en beter) gedaan. Dat Walkways waarschijnlijk met dit werk een pak, meestal jongere, fans wild zal kunnen krijgen, begrijpen we ook al volkomen – we horen immers echo’s van o.a. Papa Roach tot en met Alter Bridge weerklinken – maar het blijft, naar onze smaak, te veel zoeken naar die ene grote hit die hen echt op de kaart zal zetten.

Luc Ghyselen (65)

Nuclear Blast

Tracklist: 1. Till The End 2. Hell Born Shove (Impossible) 3. Despair (For Heaven’s Sake) 4. Half The Man I Am 5. Trumpet Call 6. Levitate 7. Bleed Out Heal Out 8. You Found Me 9. Unbearable Days 10. Enough 11. Humane Beings 12. Care (In This Together) 13. Thank You 14. Bone Deep