Ploezerock, Vichte.

Ploezerock – 06/07/2019 – Kastellplein, Vichteplaats, Vichte.

Dit jaar mochten de organisatoren van Ploezerock twintig kaarsjes uitblazen. Deze gratis jubileum-editie werd treffend opgeluisterd door vijf Belgische bands die allen hun beste beentje hebben voorgezet. Muddy Dish – een classic rock /hard rock band opgestart in de jaren negentig – mocht openen. Daarna was het de beurt aan Deafcon, een trio dat kiest voor een no nonsense aanpak van hard rock ‘n’ roll en metal met tal van knipogen richting Motörhead. Ironborn werd pas in 2014 opgestart en is een band die een mix brengt van hard rock en heavy metal. Dyscordia zorgt dan weer voor een knappe set progressive metal en heeft met ‘Twin Symbiosos’ (2013) en ‘Words In Ruin’ (2016) al twee knappe fel gesmaakte albums op de markt. Fleddy Melculy, zowat dé Belgische sensatie in het hardere muziekgenre, mocht afsluiten met hun mix van metal en hardcore. Het was meteen de laatste show dit jaar van dit gezelschap. Fotografe Bianca Lootens was er ook bij en zorgde voor volgend fotoverslag.

Foto’s: Bianca Lootens.