Anger Machine: Trail Of The Perished

Het Nederlandse Anger Machine werd in 2015 opgestart door gitarist Thijmen den Hartigh. De rest van de line-up bestaat uit klasmakkers van de Academy of Music: Merijn Kloosterman (bass), Corné Bos (drums), Martijn de Jong (gitaar) en Tim Koole (vocals). Het jaar nadien wordt met ‘Unbreakable’ een ep op de markt gebracht die wat stof doet opwaaien. Met een nieuwe vocalist – Remus Stingaciu vervangt sinds 2018 Tim – werd dit debuutalbum ingeblikt. ‘Trail Of The Perished’ telt tien tracks die je in het vakje thrash metal / groove metal kan onderbrengen. Bands als Lamb Of God en Pantera mag je als invloeden vooruit schuiven. Zo weet je ongeveer wat je mag verwachten: stevige en krachtige nummers met een brutaal en / of agressief randje die op een uiterst solide basis van bass en drums worden opgebouwd. Krachtige riffs en een stevige groove zorgen voor de ruwbouw, terwijl melodieuze gitaarsolo’s het puur muzikaal afwerken. De vocalen van Remus zijn krachtig, lichtjes brutaal en agressief te noemen en zijn, samen met de mooi gedoseerde, inventieve en prima gitaarsolo’s van Thijmen, de blikvangers op dit album. Vooral dankzij het melodieuze gitaarspel van Thijmen valt Anger Machine wat op tussen een heel pak andere thrash metal / groove metal bands. Dat de nummers echt wel tot de kern worden gehouden en niet eindeloos worden uitgesponnen, is, naar onze smaak, ook een pluspunt (tien nummers in nog geen veertig minuten). Dit is dus een mooi visitekaartje van dit vijftal dat, hopelijk, een pak deuren kan openen richting grotere concerten en / of festivals.

Luc Ghyselen (78)

Independent Release

Tracklist: 1. Disconnected 2. Conquer All 3. Trail Of The Perished 4. Created To Corrupt 5. Loss Of Solace 6. Down 7. Vanquishers 8. Red 9. The Abominable 10. Bittersweet