Sweet Oblivion: Sweet Oblivion

Het Italiaanse label Frontiers Records staat erom bekend om tal van nieuwe bands en / of projecten een platform te bieden. In deze categorie mag je ook Sweet Oblivion onder brengen. Dit gezelschap wordt gevormd door Simone Mularoni (gitaar, bass – DGM), Emanuele Casali (keyboards – DGM), Paolo Caridi (drums) en Geoff Tate (vocals – Operation: Mindcrime). Dit viertal zorgt op dit titelloze debuut voor tien uiterst knap opgebouwde nummers die een mix vormen van power metal en melodic metal, met soms een licht progressief randje, die je het best kan gaan vergelijken met het vroege werk van Queensrÿche. Meteen weten liefhebbers van het genre wat ze mogen verwachten: uiterst knappe, maar stevige basis van drums en bass, strakke riffs, vingervlugge, melodieuze gitaarsolo’s en superbe vocalen. Vooral die laatsten springen echt in het oog / oor: het lijkt ons jaren geleden dat we Geoff Tate nog zo goed hebben gehoord. Maar ook het muzikale geraamte dat de overige muzikanten neerzetten is van hoog niveau en daarin is er heel veel ruimte voor het schitterend gitaarspel van Simone Mularoni en de mooie keyboard interventies van Emanuele Casali. Of Sweet Oblivion ook op podia te zien zal zijn, weten we niet, maar aan de hand van dit werk, mag dit heel zeker. Liefhebbers van melodic power metal hebben er zo opnieuw een album bij om in te koesteren.

Luc Ghyselen (80)

Frontiers Records FRCD 957

Tracklist: 1. True Colors 2. Sweet Oblivion 3. Behind Your Eyes 4. Hide Away 5. My Last Story 6. A Recess From My Fate 7. Transition 8. Disconnect 9. The Deceiver 10. Seek The Light