Jorn: Live On Death Road

Wie heden ten dage nog steeds classic hard rock en traditional heavy metal een warm hart toedraagt, zal zeker reeds kennis hebben gemaakt met vocalist Jørn Lande. De man verdiende tijdens zijn muzikale carrière al vast en zeker zijn strepen met o.a. Ark, Beyond Twilight, Masterplan, de samenwerking tussen hemzelf en Russell Allen, het befaamde Dracula Rock Opera concept en natuurlijk de band die zijn eigen naam draagt: Jorn. Dit keer komt deze schitterende vocalist eraan met een live album dat verkrijgbaar is op dubbel-cd / dvd, maar ook op blu-ray. De zestien nummers die je hier te horen krijgt, werden vorig jaar opgenomen en vormen het concert dat hij ten beste gaf tijdens het Frontiers Rock Festival. De focus ligt voornamelijk op de schitterende vocale prestatie van Jorn zelf die ons vaak doet denken aan Ronnie James Dio zaliger. Maar ook het schitterende gitaarspel van Tore Moren mag een deel van de spotlights opeisen. De sound wordt vervolledigt met de mooie klanken van toetsenist Alessandro Del Vecchio (die je misschien wel als dé huismuzikant van Frontiers Records mag beschouwen), de strakke drumpatronen van ofwel Beata Polak ofwel Francesco Jovino en de pompende basslijnen van Sid Ringsby. Liefhebbers van traditional hevay metal en hard rock worden hier op hun wenken benieuwd met een mooi overzicht aan eigen nummers uit de muzikale loopbaan van Jorn. Maar ook beklijvende versies van ‘Shot In The Dark’ (Ozzy Osbourne), ‘Mob Rules’ (Black Sabbath) en de Dio klassieker ‘Rainbow In The Dark’ worden hier schitterend neer gezet. Meteen een schitterend aandenken voor diegene die erbij waren, maar ook een heel knap album voor diegene die er niet bij waren en zo dus nu nog kunnen genieten van de live capaciteiten van deze sterke en krachtige vocalist.

Luc Ghyselen (80)

Frontiers Records FRCDVD 954

Tracklist: cd1: 1. My Road 2. Bring Heavy Rock To The Land 3. Life On Death Road 4. Blacksong 5. World Gone Mad 6. Stormcrow 7. Sunset Station 8. Ride Like The Wind 9. Out To Every Nation / cd2: 1. Shot In The Dark 2. Walking On Water 3. Traveller 4. Rock And Roll Angel 5. The Mob Rules 6. Rainbow In The Dark 7. Lonely Are The Brave