Lightning Born: Lightning Born

Lightning Born is een vrij nieuwe band – gevormd in Raleigh, North Carolina in 2016 –, maar de line-up bestaat uit artiesten die reeds hun kunnen bewezen hebben bij andere bands. Bassist Mike Dean ken je hoogst waarschijnlijk van Corrosion Of Conformity, vocaliste Brenna Leath hoor je ook bij The Hell No, drummer Doza Hawes ken je misschien van Mega Colossus of van zijn periode bij Bloody Hammers en gitarist Erik Sugg is nog actief bij Demon Eye. Niet echte “jonge veulens” dus. Ook muzikaal zijn ze het niet gaan zoeken in absolute vernieuwing, wel in een knappe mix van hard rock, doom en stoner rock die ons op tijd en stond wat aan Black Sabbath doet denken. En daar hebben we heel zeker niets op tegen, zeker niet als dit goed wordt gebracht. En daarvoor zit je bij Lightning Born toch wel gebeiteld. Pompende bassen en stevig drumpatronen leggen de basis, krachtige riffs en extra melodieus gitaarwerk zorgen voor de mooie omkadering waarin de stem van Brenna perfect tot haar recht komt. Nu eens strak en stevig rockend, dan weer eerder slepend, maar steeds klinkt het geheel krachtig waarin de vocalen een hoofdrol opeisen. Ja, we weten het: er zijn reeds een heel pak bands actief in dit (sub)genre, maar Lightning Born mag zeker een plaatsje opeisen. Liefhebbers van bijvoorbeeld o.a. Pentagram, Black Sabbath of recentere bands als Lucifer, de band met vocaliste Johanna Sadonis, moeten zeker ook eens deze Lightning Born opzoeken. Niet overtuigd? Check alvast de eerste track, ‘Shifting Winds’, van dit album op https://www.revolvermag.com/music/lightning-born-hear-coc-bloody-hammers-members-evoke-sabbath-doomy-new-song

Luc Ghyselen (80)

Ripple Music

Tracklist: 1. Shifting Winds 2. Renegade 3. Silence 4. You Have Been Warned 5. Salvation 6. Magnetic 7. Out For Blood 8. Power Struggle 9. Oblivion 10. Wildfire 11. Godless