Bullet: Live

Het Zweedse Bullet ontstond in 2001 en, we gaan eerlijk zijn, heeft ons nooit echt, echt bekoord. Nochtans bevat hun energieke mix van hard rock en heavy metal alle ingrediënten die ons over de streep konden trekken: goed opgebouwde songs, knappe en stevige basis van drums en stuwende bass, krachtige riffs met melodieuze, vingervlugge gitaarsolo’s, … Enkel het vocale aspect was de eigenlijke afknapper. Toch zorgde het vijftal reeds voor zes goed ontvangen full-albums, zodat het kwintet dus heel zeker zijn bestaansrecht heeft. Nu komt Bullet eraan met een dubbel-album. Achttien tracks, die een mooi overzicht bieden van het kunnen van deze band, live opgenomen en nu dus op de markt gebracht onder de toepasselijke naam ‘Live’. En hoe uitbundig de talrijk opgekomen fans ook te keer, hoe goed de heren ook staan te musiceren, wij gaan opnieuw niet overstag. Opnieuw zijn het de vocalen die, naar onze smaak, de afknapper zijn. Dit neemt helemaal niet weg dat fans van het genre, en zeker van de band zelf, hier voldoende materiaal zullen vinden om volledig uit de bol te gaan. Wij, daarentegen, zullen het van op een afstand staan bekijken en laten ook dit album aan ons voorbij gaan.

Luc Ghyselen (60)

Steamhammer / SPV

Tracklist: CD1: 1. Uprising 2. Storm Of Blades 3. Riding High 4. Turn It Up Loud 5. Dusk Til Dawn 6. Dust To Gold 7. Rambling Man 8. Bang Your Head 9. Hammer Down / CD2: 1. Speed And Attack 2. Ain’t Enough 3. Rolling Home 4. Heading For The Top 5. Stay Wild 6. Fuel The Fire 7. Highway Love 8. The Rebels Return 9. Bite The Bullet