Suicide Forest: Suicide Forest

Suicide Forest is de bijnaam die gegeven wordt aan Aokigahara, ook bekend als “Sea Of Trees”, een vijfendertig vierkante kilometer groot woud in Japan waar, naar verluidt, het tweede meest zelfmoorden ter wereld plaats vinden. Nu je dat weet, mag het je niet verwonderen dat een Amerikaans artiest, multi-instrumentalist Austin Kruger, die naam heeft gekozen om je onder te dompelen in zijn muzikale wereld van atmospheric en depressive black metal. De man is pas sinds 2016 actief bezig, maar zorgde reeds voor een aantal demo’s en zelfs een live album! Dit titelloze zes tracks tellende werkstuk is zijn eerste studio-album. Vijf nummers zijn stevig uit de kluiten gewassen nummers die stevige, donkere en dreigende black metal geluiden laten horen in combinatie met eerder korte atmosferische stukjes. Kortom nummers die we best wel weten te waarderen daar er in elk nummer een pak wisselingen in tempo, ritme, sfeer en kracht opduiken, zodat dat het steeds afwachten is, welk pad Suicide Forest nu daadwerkelijk zal gaan volgen. Voeg daar zijn ijzingwekkende screams aan toe en je verkrijgt een heel beklijvende geheel. Een nummer doorbreekt dit stramien: het korte instrumentale ‘Baptized In Pools Of Despondency’ waarin piano overheerst. Niet dat dit nu plots een “feel happy and joyful” nummer is geworden, integendeel zelfs, want het is een mistroostig diep op je gemoed inhakkend nummertje geworden. Dit titelloze debuut van Suicide Forest heeft dan ook een diepe indruk op ons nagelaten. Niet dat we dit nu meteen als absolute top willen gaan bestempelen, maar het is toch een album geworden die een heel pak black metal liefhebbers zou moeten kunnen bekoren. Wij zijn alvast overtuigd.

Luc Ghyselen (85)

Avantgarde Music

Tracklist: 1. Kingdom Of Solitude 2. Auto-Immolation 3. Longing For Nothingness 4. Baptized In Pools Of Despondency 5. Sea Of Trees 6. Cold Dark Comfort