Dreams In Fragments: Reflections Of A Nightmare

Veel info rond deze ons tot nu toe onbekende band vinden we niet. Dreams In Fragments is een symphonic metal band die, als we de info die ons wel bereikte mogen geloven, in het Zwitserse thuisland wordt vergeleken met kleppers als Delain en / of Nightwish. Dat het huidige viertal – de band bestaat uit Seraina Schoepfer (vocals), Chris Geissmann (gitaar, grunts), Jan Thomas (bass) en Franc Fritschi (drums) – reeds de nodige ervaring heeft opgedaan in andere bands is te horen aan de mooi opgebouwde songstructuren, maar om hen meteen te gaan vergelijken met eerder genoemde bands … dat is er toch nog wat over. Opgelet, Dreams In Fragments brengt op deze ‘Reflections Of A Nightmare’, hun debuut veronderstellen we, tien knap opgebouwde en gearrangeerde nummers als je houdt van (female fronted) symphonic metal. De mooi, loepzuivere vocalen van Seraina krijgen op tijd en stond sterke tegenkanting met de lichtjes ruwe grunts van Chris zodat er op vocaal vlak een mooie wisselwerking / interactie te horen is tussen beide stemmen. Drums, bass en gitaar worden meestal stevig overstemd door het orkestrale en dat is langs de ene kant jammer – het mag gerust wat krachtiger en steviger naar onze normen – maar langs de andere kant onderscheidt het de band met een heel pak andere bands en dit (sub)genre. Echt vernieuwend is het allerminst, maar als je van symphonic metal houdt, mag je dit album zeker en vast een kans geven. Wat ons uiteindelijk over de streep trekt zijn de prachtige, soepele vrouwelijke vocalen, al zou een rauw of ruw randje en iets meer kracht nog extra punten hebben opgeleverd.

Luc Ghyselen (72)

Rockshots Records

Tracklist: 1. Everytime 2. Nightchild 3. The Maze 4. Incomplete 5. Prologue 6. Defy Every Storm 7. Falling with A Crown 8. Little Red 9. In Flames 10.Unireverse