Nebula Orionis: To Keep The Flame Burning

Nebula Orionis is de voortzetting van het project M42 dat in 2013 werd opgestart door ene … M42. Bij dit project blijft M42 de enige artiest en hij zorgt voor een mix van ambient en atmospheric post black metal. Op ‘To Keep The Flame Burning’, vierde full-album ondertussen onder de naam Nebula Orionis in zes instrumentale nummers ons persoonlijk maar heel matig kunnen boeien. We zijn in eerste instantie al geen al te grote fan van het (sub)genre en ook voor compleet instrumentale albums staan we niet echt op de eerste rij. Sfeervol en atmosferisch is dit werk heel zeker, maar we missen alvast de krachtige erupties die het genre toch dikwijls oproept. Liefhebbers van instrumentale sfeervolle werkstukken zullen er ongetwijfeld anders over denken, maar ons doet dit album ons nauwelijks iets.

Luc Ghyselen (58)

Beverina / Casus Belli Musica BP 105 / CBM 65

Tracklist: 1. Arrival 2. To Keep The Flame Burning 3. Brave Conquerors 4. The Core 5. Wayfarers 6. Transmission