D.A.D.: A Prayer For The Loud

D.A.D., het Deense collectief dat eerst als Disneyland After Dark door het leven ging, zorgt met dit album eindelijk voor nieuw studiowerk, en dat acht jaar na het vorige album. D.A.D. Heeft er reeds een lange muzikale loopbaan op zitten, de band werd immers in 1982 opgestart, maar blijft nog steeds trouw aan hun muzikale mix van hard rock, classic rock en glam metal dat ze tijdens live concerten kruiden met de nodige humor. Het viertal – Jesper Binzer (lead vocals, gitaar), Jacob Binzer (gitaar), Stig Pedersen (bass, backing vocals) en Laust Sonne (drums, backing vocals) – wijkt ook op dit album geen duimbreed af van deze mix. Ze doen dat aan de hand van aanstekelijke rockende nummers waar melodie en kracht samen spannen tot een mooi geheel. Soms duikt een lichtjes bluesy randje op (‘A Prayer For The Loud’, ‘The Sky Is Made Of Blues’), maar dat stoort allerminst. Integendeel, het zorgt voor een klein extra accentje die we wel kunnen appreciëren. Vernieuwend is het geluid van D.A.D. dus allerminst, maar we kunnen het wel waarderen, al hadden we toch stilletjes gehoopt op een iets krachtiger geluid, want nu speelt het viertal, naar onze smaak toch, iets te veel op safe. Dat neemt niet weg dat we een aangename tijd hadden bij het beluisteren van dit schijfje dat voor ons niet echt uitschieters bevat, maar zeker ook geen echte miskleunen (al is een zeemzoete ballade als ‘A Drug For The Heart’ niet echt aan ons besteed). Fans van het (sub)genre en dan zeker van de band zelf zullen ons waarderingscijfer misschien wat magertjes vinden en die mogen daar dus gerust wat bij tellen.

Luc Ghyselen (72)

AFM Records

Tracklist: 1. Burning Star 2. A Prayer For The Loud 3. Nothing Ever Changes 4. The Sky Is Made Of Blues 5. The Real Me 6. No Doubt About It 7. A Drug For The Heart 8. Musical Chairs 9. Time Is A Train 10. Happy Days In Hell 11. If The World Just