Nancy Wright: Alive & Blue

De naam Nancy Wright is zeker voor ingewijden in het bluescircuit geen onbekende. Deze saxofoniste / vocaliste werd dit jaar voor de derde maal op een rij genomineerd voor een “Blues Music Award”. Deze ‘Alive & Blue’ werd live opgenomen in de befaamde bluesclub ‘The Saloon’ in San Frannsisco en laat een band horen, bestaande uit topmuzikanten in het genre, die je niets meer hoeft te leren. Nancy laat zich hier immers begeleiden door Paul Revelli (drums), Tony Lufrano (keyboards), Jeff Tamelier (gitaar) en Karl Sevareid (bass). Twaalf nummers komen aan bod waarvan Nancy er zelf vijf schreef, terwijl de overige mooi uitgevoerde covers zijn van nummers die je dagelijks te horen krijgt. Haar vier begeleiders zorgen voor een heel mooi raamwerk waar Nancy Wright in kan schitteren met haar prachtige bluesy stem en schitterende saxofoonklanken. Maar ook het schitterende gitaarwerk en de mooie keyboardklanken krijgen hun deel in de spotlight. Toch ligt de focus voornamelijk op haar sax. Zo onstaat een mooie interactie tussen keyboards, gitaar, sax en stem tijdens deze nummers die een mix vormen van blues en rhythm & blues met, heel soms, een vleugje jazz. ‘Alive & Blue’ van Nancy Wright laat zich het best beluisteren in een bruine kroeg bij een goed glas bier of wijn, of thuis in je luie zetel. Luistertips: het swingende ‘I Don’t Want No Man’, de mooie versie van Lazy Lester’s ‘Sugar Coated Love’, de vlotte versie van ‘Keep Your Hands Off Of Him’ en het rustiger ‘What Do You Want The Girl To Do’.

Luc Ghyselen (72)

Direct Hit / Vizztone Label Group VTDH 112

Tracklist: 1. Bugalu 2. Been Waiting That Long 3. I Don’t Want No Man 4. In Between Tears 5. Jo-Jo 6. Sugar Coated Love 7. Warranty 8. Bernie’s Blues 9. Keep Your Hands Off Of Him 10. Soul Serenade 11. What Do You Want The Girl To Do 12. Rutabagas