Underwing: Spirals (ep)

Underwing is een Noors vijftal dat eerder reeds zorgde voor de ep ‘Kaela Upsweep’ (2017) zorgde die op een pak goede reviews mocht rekenen. Nu komt het kwintet er aan met een tweede vier tracks tellende ep die ze ‘Spirals’ hebben gedoopt. De heren zorgen voor een mix van grunge en progressive metal en worden in meegestuurde promoblaadje omschreven als “If Black Sabbath and Alice in Chains had a child who was adopted by Tool, growing up in a neighborhood of Soundgarden and Motorpsycho, the result would be – Underwing.” En daar kunnen we ons vrij goed in vinden, enkel het Black Sabbath gedeelte zouden we er toch uitlaten. Maar goed, we krijgen hier vier energiek gebrachte strak beukende nummers te horen die voldoende afwisseling laten horen in tempo en ritme om te blijven boeien van begin tot einde. Voeg daar uiterst krachtige expressieve vocalen en schitterend gitaarspel aan toe en je kan begrijpen dat ook wij bij MUSIKA, vallen voor deze Underwing. We gaan dan ook op zoek naar dat debuut van de heren en we kijken vanaf nu ook reikhalzend uit naar of een full-album of een concert van dit gezelschap.

Luc Ghyselen (85)

Pinecone Records

Tracklist 1. All Rise 2. Caveman 3. Spirals 4. We Lie Awake