Hellscream: Hate Machine

Met ‘Hate Machine’ is het Amerikaanse Hellscream aan zijn tweede full-album toe sinds de opstart in 2012. Het debuut van dit gezelschap, ‘Made Immortal’ uit 2013, ging onopgemerkt aan ons voorbij maar we zijn best tevreden dat we nu dankzij ‘Hate Machine’ Hellscream wel ontdekken. Hellscream draait rond vocalist Norman Skinner – je misschien bekend van o.a. Imagika, Niviane of Skinner – en gitarist David Garcia – je misschien bekend van Cage of The Three Tremors. Met Hellscream zorgt dit duo – op deze ‘Hate Machine’ aangevuld met Alex Pickard (bass), Casey Trask (gitaar) en Sean Elg (drums) – voor sterke nummers heavy metal / power metal die in het verlengde liggen van o.a. Iced Earth. Het was voor ons even wennen aan het vocale stem timbre van Norman, maar van zodra je zijn geluid wat gewoon wordt, is het best wel genieten van dit twaalf tracks tellend album die krachtig over je heen knalt dankzij mooi opgebouwde songs die kracht, souplesse en melodie samen bundelt tot één geheel. De meeste nummers klinken aanstekelijk en nodigen uit tot headbangen, tot luchtgitaar spelen en tot meebrullen. Niets meer, niets minder. Voor vernieuwing ben je hier dus niet aan het juiste adres, wel voor knap uitgevoerde energieke en gedreven heavy metal nummers met krachtige vocalen en heel knap gitaarwerk. Hopelijk laat Hellscream ons niet opnieuw zes jaar wachten op een vervolg van deze ‘Hate Machine’, want voor zo’n krachtig en toch aanstekelijk materiaal mag men ons steeds wakker maken.

Luc Ghyselen (85)

Pure Steel Records PSRCD 183

Tracklist: 1. There Will Be Blood 2. Firestarter 3. Weight Of The World 4. Oubliette 5. Zero Recall 6. Slaves Of The Sand 7, Hate Machine 8. Another Angel Down 9. Payback 10. Blood Rite 11. Wake The Demon 12. Generation Kill