TraumeR: History

TraumeR is een Braziliaans melodic power metal gezelschap dat in 2009 werd opgestart. De heren komen er nu aan met hun derde full-album ‘History’. De eerste twee albums, ‘The Great Metal Storm’ (2014) en ‘Avalon’ (2016), deden het heel goed in Japan en deze ‘History’ werd in het land van de rijzende zon eind vorig jaar reeds op de markt gebracht. Het wordt nu dus wereldwijd verspreid door Rock Of Angels Records. Zoals waarschijnlijk ieder album in dit (sub)genre opent ook ‘History’ met een instrumentaal stukje, om pas vanaf het tweede nummer de werkelijke sound van de band vrij te geven. TraumeR zorgt voor aanstekelijke, mooi opgebouwde, melodic power metal nummers: niets meer, maar ook niets minder. En net daar schuilt het gevaar: het is net alsof we alles al eens eerder hebben gehoord. Voeg daar uiterst gepolijste cleane vocalen aan toe en je begrijpt dat we eigenlijk een beetje op onze honger blijven zitten. Let op: het geheel klinkt best OK, maar het is ons allemaal een beetje te clean, te braaf, te gepolijst zodat we toch een pak kracht missen. En, als we dan toch bezig zijn: geef ons maar een rauw en ruw randje. Dat de heren van wanten weten, is overduidelijk (anders mag je geen drie full-albums afleveren bij JVC / Victor in Japan), maar of dit volstaat om ook in Europa een graantje mee te pikken … dat betwijfelen we toch wel. Maar echte liefhebbers van het (sub)genre kunnen zich alvast laven aan de twaalf nummers op dit album waar gitaarwerk en keyboards, samen met de vocalen, om de meeste aandacht schreeuwen.

Luc Ghyselen (68)

Rock Of Angels Records ROAR 1907

Tracklist: 1. Prelude To Infinity 2. History 3. Lullaby 4. Guardians Of Time 5. The Land Of Rising Sun 6. Innocence 7. Lonely Rain 8. Revolution Has Begun 9. Seize The Day 10. Turn Back The Night 11. Thousand Tears 12. Learn To Fly