Tweede editie van Indoor Summer Festival in het Duitse Hamburg.

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 september is er in het Duitse Hamburg het Indoor Summer Festival, een tweedaagse happening waar melodic rock zowat centraal staat. Elf bands worden er, gespreid over de twee dagen, op het podium verwacht. MUSIKA zou MUSIKA niet zijn zonder wat extra duiding.

Op vrijdag 13 september mogen vijf bands het beste van zichzelf gaan geven.

Osukaru is een Zweedse hard rock band die in 2009 werd opgestart. Voor zover we weten heeft dit uitgebreide gezelschap – het is een achttal – vijf full-albums op de markt waarvan ‘The Labyrinth’ uit 2017 het meest recente is.

DeVicious is een internationaal gezelschap met thuisbasis in Duitsland. Dit vijftal zorgt sinds 2016 voor een mooie mix van hard rock, melodic rock en AOR. Het debuutalbum van de heren, ‘Never Say Never’ (2018), kon op lovende kritieken rekenen bij MUSIKA zodat wij alvast er enorm naar uitkijken om deze band eens live aan het werk te zien en te horen!

One Desire is een Fins viertal dat in 2012 werd opgestart en zich muzikaal laat gelden aan de hand van een mix van classic rock, hard rock en melodic rock. De band bestaat uit André Linman (vocals), Jonas Kuhlberg (bass), Jimmy Westerlund (gitaar) en Ossi Sivula (drums) en zorgde in 2017 voor een titelloos debuutalbum.

Reckless Love zorgt voor een mix van glam metal, hard rock en heavy metal en dat reeds sinds de opstart in 2001. Het Finse viertal scoorde tot nu toe vooral in hun eigen thuisland waar hun albums vlot de top tien in de hitlijsten haalt. De heren hebben ondertussen vier full-albums op de markt.

Eclipse werd in 1999 in de Zweedse hoofdstad Stockholm opgestart en zorgt voor een mooie symbiose van glam metal, hard rock en hair metal. De drijvende krachten achter dit viertal zijn nog steeds Erik Mårtensson (vocals, gitaar) en Magnus Henriksson die zich tegenwoordig laten omringen met Magnus Ulfstedt (bass) en Philip Crusner (drums). Ondertussen telt de discografie van de band acht full-albums en dan mag je nog bedenken dat Erik Mårtensson ook heel actief is bij W.E.T.

Zes bands mogen het beste van zichzelf geven op dag twee, zaterdag 14 september, van het Indoor Summer Festival.

Neonfly is een Brits viertal die zich muzikaal laat gelden aan de hand van melodic power metal. De band werd in 2007 opgestart en zorgde reeds voor twee full-albums waarvan het meest recente, ‘Strangers In Paradise’ reeds uit 2014 dateert. Eerder dit jaar werd weer een teken van actief leven gegeven dankzij de single ‘This World Is Burning’.

Sign X mag een heuse thuiswedstrijd afhaspelen, daar deze hard rock band uit Hamburg zelf afkomstig is. Voor de rest is dit nog een blinde vlek in de grote MUSIKA-muziekencyclopedie.

220 Volt is een Zweedse band die een mix brengt van hard rock en heavy metal. De band werd reeds in 1979 opgestart, maar hield het in 1992, na vier full-albums, voor bekeken. Pas tien jaar later, in 2002, werd de band nieuw leven ingeblazen. Sinds die heropstart zorgde de band voor een nieuw full-album: ‘Walking In Starlight’ (2014).

Het Zweedse Crazy Lixx werd in 2002 opgestart in de buurt van Malmö en drukt zich uit aan de hand van hard rock, glam metal, sleaze en AOR. De band heeft vijf full-albums op de markt waarvan ‘Ruff Justice’ (Frontiers Records, 2017) het meest recente is. Maar het is vooral tijdens live concerten dat de band ons nog meer bevalt dankzij de drive en energie die de heren op het podium laten los barsten (zie ons verslag van WildFest in onze rubriek “Concert Review”).

Tyketto is een Amerikaanse hard rock band die in 1987 werd opgestart. Een veelbelovende start, met o.a. twee knappe full-albums, zorgde niet voor een echte doorbraak en in 1996 viel het doek over de band. Kortstondige momenten niet te na gesproken (2004 en 2007) bleef het stil tot men in 2008 opnieuw effectief van start ging. Nog steeds is Danny Vaughn de drijvende kracht achter de band die sinds de heropstart twee extra full-albums op de markt bracht.

The Night Flight Orchestra is een Zweedse band die voor een mix zorgt van classic rock en hard rock. De band ging in 2012 van start en zorgde reeds voor vier full-albums die ons best wel bevallen. Maar het is vooral een band die live nog net iets meer indruk op ons nalaat (zie rubriek “Concert Review”). De band heeft met vocalist Björn Strid (Soilwork) en bassist Sharlee D’Angelo (o.a. Arch Enemy) twee namen in de line-up die ook een pak heavy metal fanaten aanspreken.

In ieder geval zien wij, van MUSIKA, voldoende redenen om een uitstapje naar het Indoor Summer Festival te Hamburg te wagen. Meer info vind je alvast op volgende facebookpagina: https://www.facebook.com/events/gruenspan/indoor-summer-2019/1884105268338228/