Temptress: The Orb

Temptress is een gloednieuwe Italiaanse band dat met deze 7” ons zijn debuut presenteert. De twee nummers ‘The Orb’ en ‘Woman’ zijn een regelrechte terugkeer in de tijd. Net alsof je naar spoorloos geraakte nummers uit de jaren tachtig aan het luisteren bent. En daar is natuurlijk niets mis mee, als die songs dan ook goed gebracht worden. Het trio kiest voor een mooie mix van kracht en melodie en het titelnummer mag echt wel gehoord worden. Enkel de vocalen bevallen ons wat minder. Hetzelfde mag ook gezegd worden van ‘Woman’ al zijn de vocalen nog iets meer een doorn in het oog, al probeert een mooie gitaarsolo de balans toch nog naar de goede kant te doen overhellen. Dat doet ons besluiten dat de heren, mits, een krachtiger vocalist, duidelijk hun plaatsje mogen opeisen in het (sub)genre. Temptress zorgt met andere woorden voor een leuk debuut.

Luc Ghyselen (70)

Dying Victims Productions

Tracklist: 1. The Orb 2. Woman