Spiker: Heavy Metal Macht

Spiker is een nog jonge Duitse band, opgestart in 2017, die nu een vijf tracks tellende ep op de markt brengt nadat men eerder al voor een vier tracks tellende cassette zorgde. Spiker zorgt voor uiterst traditional heavy metal met teksten in de moedertaal. Helemaal niets nieuws dus op muzikaal vlak want een degelijke ritmesectie, goed in het gehoor liggende riffs en melodieus gitaarwerk zijn de ingrediĆ«nten. Enkel vocaal kan Spiker ons absoluut niet bekoren. Niet omdat we de Duitse taal niet beheersen, maar gewoonweg omdat de zanglijnen en het stemtimbre ons absoluut niet liggen. Voeg daaraan toe dat ook de nummers op zich niet echt wereldschokkend zijn en je begrijpt dat deze ‘Heavy Metal Macht’ van Spiker hier onderaan de stapel releases zal komen te liggen om maar heel sporadisch, om niet te zeggen nooit meer, in de cd-lader zal verschijnen. Nee, naar onze smaak is er nog een heel pak werk aan de winkel voor Spiker: ik vermoed dat er in tal van gemeenten in BelgiĆ« evenwaardige, om niet te zeggen betere, bands actief zijn die geen platencontract hebben.

Luc Ghyselen (50)

Dying Victim Productions

Tracklist: 1. Heavy Metal Macht 2. Teufelskreis 3. Der Rock Der Es bringt 4. Kommando 5. Rockmanie