Reveal: Overlord

Deze Reveal is een power metal band opgestart door gitarist Tino Hevia, je misschien wel bekend van Darksun of Nörthwind. Maar ook de overige bandleden hebben reeds een niet onaardige cv aan bands waarmee ze vroeger maakten. Bassist Jorge Ruiz heeft een verleden bij Last Days Of Eden en drummer Daniel Cabal was eerder te horen bij o.a. Darksun en Warcry. Lead gitarist David Figuer ken je misschien van Midgard of, ook al, van Darksun, terwijl Elena Pinto (keyboards) ook al de namen darksun en Nörthwind op haar cv mag plaatsen. Het lijstje van bands voor vocalist Rob Lundgren is te lang om op te sommen. ‘Overlord’ is, na ‘Timeline’ (2017), het tweede full-album van deze band en telt elk krachtige, gedreven en energieke power metal nummers die knap worden opgebouwd zonder dat er vernieuwingen in te ontdekken zijn. Dat betekent dat je een stevige basis krijgt van bass en drums, krachtige riffs, melodieuze gitaarsolo’s, mooie interacties tussen keyboards en gitaarwerk en krachtige cleane vocalen die tevens heel soepel klinken. Toch overstijgen de composities niet echt de middelmaat en kan het album, na een best aardig start, onze aandacht niet echt vasthouden tot het einde. Daar deze ‘Overlord’ ook geen echte uitschieters telt, vermoeden we dat ook dit tweede werkstuk van Reveal zonder veel rimpelingen na te laten zal weg zinken in de overvolle power metal vijver. En daar kan zelfs de Japanse Saeko, die op de tweede versie van ‘It’s Only A Show’ mag opdraven, niets aan veranderen!

Luc Ghyselen (65)

Wormholedeath Records

Tracklist: 1. The Name Of Ra 2. I’m Elric 3. Master Of Present And Past 4. The Crussaders 5. My Pain 6. Metal Skin 7. Path Of Sorrow 8. It’s Only A Show 9. Remember My Words 10. Road Of Never Ending 11. It’s Only A Show