Halls Of Oblivion: Endtime Poetry

Halls Of Oblivion is een Duitse melodic death metal band die in 2007 werd opgestart. Het bleef lang stil rond het gezelschap. Pas in 2015 werd een zes tracks tellende ep, ‘The Blind Legion’, op de markt gebracht. Deze, in eigen beheer uitgebrachte, ep ging volledig onopgemerkt aan ons voorbij. Nu komt het viertal – Sebastian Ruf (vocals, gitaar), Marcel Welte (lead gitaar), Markus Kristen (bass) en Markus Weber (drums) – met een eerste full-album. Dankzij het feit dat dit nu ook gebeurt op een heus label – Metalapolis Records – is reeds een stap voorwaarts.’Endtime Poetry’ telt negen knap opgebouwde nummers die een massa aan kracht en energie bevatten, maar evengoed rustiger fragmenten bevatten die dan weer meer aandacht tonen voor melodie. En het is die mooie wisselwerking tussen de brutale, gedreven kracht en de zachtere melodieuze kant van Halls Of Oblivion die ons tijdens elk nummer op dit album over de streep trekt. Als de muzikale uitvoering dan ook nog eens top is – prachtige drumpatronen die het zowel tijdens de stevige passages als tijdens de rustgevende momenten top zijn, de schitterende gedreven riffs, de mooie basslijnen, de melodieuze vingervlugge gitaarsolo’s, mooie rust brengende stukken op akoestische gitaar – en zowel de mooie cleane vocalen als de brutaal klinkende rauwe grunts in de smaak vallen, kan je ervan uitgaan dat we echt genoten hebben van deze negen tracks. Extra orkestrale ornamenten zorgen dat de sound vol klinkt zonder dat het echt bombastisch wordt. Dankzij Metalapolis Records en deze ‘Endtime Poetry’ hebben we er nu een extra band bij om te volgen als we het over melodic death metal hebben.

Luc Ghyselen (90)

Metalapolis MPR 0085

Tracklist: 1. Vanishing Woods 2. Under The Weeping Willow 3. Last Glance Of The Sun 4. The Servant 5. A Poem Of The End 6. Walking Dead 7. The Final Regret 8. A World Falling Apart 9. The Hypocrite