Zachary Lucky: The Ballad Of Losing You

Folk en country zijn twee muziekgenres die hier bij MUSIKA niet, of toch nauwelijks, aan bod komen. Met dit nieuwste album van Zachary Lucky proberen we eens of dit ook ons en, onze lezers, kan aanspreken. Zachary Lucky is een Canadese muzikant die zo’n dertig jaar geleden geboren werd en sinds 2009 aan een solo-carrière bouwt nadat hij eerder al bij een paar bandjes actief was. De gitarist / zanger zorgt op deze ‘The ballad Of Losing You’ voor elf mooi gearrangeerde rustgevende nummers die hij met een warme stem tot een goed einde brengt. Zachary wordt op dit album begeleid door twee sessie muzikanten die het klappen van de zweep kennen: Aaron Goldstein en Karrnnel Sawitsky. De nummers stralen een zekere rust uit en zorgen ervoor dat je rustig nadenkt over het verlies van liefde of een geliefde door bepaalde omstandigheden. We gaan eerlijk zijn: het is eens leuk om iets totaal anders te gaan beluisteren, maar om dit dan ook nog eens ten volle te gaan waarderen … nee, dat lukt ons niet echt. Liefhebbers van folk en country zullen hier waarschijnlijk beter mee kunnen om gaan en je mag ons waarderingscijfer dan ook niet gaan vergelijken met wat een échte kenner van deze muziek zou gaan uitschrijven. We zijn dus heel eerlijk: het is goed voor een keer, maar ons hart ligt toch duidelijk in het zwaardere en krachtiger werk. Ook al omdat elke track zo’n weemoedig karakter heeft.

Luc Ghyselen (65)

Nordvis Produktion

Tracklist: 1. Ramblin’ Man’s Lament 2. Salty Air 3. After All The Months We´ve Shared 4. Woke Up 5. More Than Enough Road 6. Merry Month Of May 7. Morning Words 8. Come Back Around 9. Waitin’ For The Day 10. Sun’s Coming Up 11. Helsinki