Nitrogods: Rebel Dayz

Motörhead is al een tijdje niet meer onder ons. Een pak Motörhead tribute bands probeert zo al een tijdlang hun graantje mee te pikken. Nitrogods doet het op een andere manier. Dit Duitse trio laat met ‘Rebel Dayz’ zijn vierde full-album op ons los, en net als op de vorige albums, is de sound van Nitrogods stevig gemoduleerd op het Motörhead-geluid. Dan weet je het als liefhebber van het genre al: rauw klinkende vocalen, strakke basis van drums en bass, krachtige riffs en gitaarsolo’s die tot de essentie weer keren. Het trio heeft veertien nummers aan dit nieuwe schijfje toevertrouwd en wijkt in niets af van hun gedreven en energieke sound die krachtig en rebels uit de speakers knalt. Vernieuwend is het helemaal niet: haal gelijk welk Motörhead-album uit de kast en je hoort precies het zelfde geluid. Wel moeten we durven toegeven dat Nitrogods nog steeds geen klassiekers als ‘Bomber’, ‘Overkill’ of ‘Ace Of Spades’ heeft afgeleverd – dat gebeurt trouwens nu ook niet op deze ‘Rebel Dayz’ – en dus nog steeds een klasse lager speelt dan hun grote voorbeelden. Anderzijds moeten we ook stellen dat geen van de veertien tracks op deze ‘Rebel Dayz’ ontgoochelt. Wie van de hard rock ‘n’ roll sound van Motörhead houdt, zal ook deze Nitrogods naar waarde weten te schatten. En … dit najaar zijn de heren op tournee, dus mis de kans niet om hen te checken en je een avond lang uit te leven op “good old heavy hard rock ‘n’ roll”.

Luc Ghyselen (82)

Massacre Records MASDP 1067

Tracklist: 1. Breaking Loose 2. Zoom The Broom 3. We’ll Bring The House Down 4. 415 DV 5. Get Lost 6. It’s Not Your Rock ‘N’ Roll 7. Rebel Dayz 8. Blind As A Stone 9. Roadwork Ahead 10. Murder’s A Ritual 11. Walk The Track 12. The Haze (An Endless Drift Through The Void) 13. Go Fast 14. Don’t Call My Name