Destrage: The Chosen One

Het Italiaanse Destrage werd in 2002 opgestart en zorgde voor een mix van thrash metal en metalcore. Intussen zijn we zovele jaartjes verder en is ‘The Chosen One’ album nummer vijf van dit vijftal dat zich tegenwoordig laat gelden aan de hand van een mix van progressive metal en metalcore. De vocalen blijven duidelijk geënt op metalcore: krachtige cleane zang wordt afgewisseld met aggresieve en brutale grunts. Talrijke breaks en ja, zelfs onverwachte wendingen in tempo, ritme en kracht zorgen dan voor een mix van progressive elementen en metalcore, terwijl het uiterst inventieve gitaarspel en de schitterende drumpatronen duidelijk de stempel progressive metal mee hebben gekregen. We gaan eerlijk zijn: het was even wennen bij het eerste nummer. ‘The Chosen One’ opent immers met een indrukwekkend gitaarwerk, maar eens de drumpatronen invallen komen er ook rauwe en agressieve vocalen mee spelen en dat hadden we, eerlijk gezegd, niet meteen zien aankomen. Daarna zorgt Destrage ervoor dat je wordt meegesleurd in een zinderende reis doorheen hun muzikale spectrum waar een massa aan wisselingen in tempo, ritme, kracht, agressie en brutaliteit in op duiken. Een ding staat vast: je verveelt je geen seconde en bij iedere nieuwe luisterbeurt ontdek je accenten die je eerder over het hoofd zag. Echte uitschieters komen echter niet langs, maar een minder fragment, of minder nummer hoor je alvast ook niet. ‘The Chosen One’ wordt aan een constant hoog niveau afgewerkt en heeft slechts een nadeel: na zo’n zevenendertig minuten is het afgelopen. Gelukkig bestaat er dan zoiets als een “repeat-toest” en kan je opnieuw genieten van de werken van Destrage.

Luc Ghyselen (88)

Metal Blade Records

Tracklist: 1. The Chosen One 2. About That 3. Hey, Stranger! 4. At The Cost Of Pleasure 5. Mr. Bugman 6. Rage, My Alibi 7. Headache And Crumbs 8. The Gifted One