Rob Moratti: Renaissance

De naam van Rob Moratti doet ongetwijfeld belletjes rinkelen bij een heel pak liefhebbers van melodic rock / AOR / progressive rock. De man bouwt immers reeds een tijdlang aan een muzikale carrière die eerder reeds zorgde voor albums onder eigen naam. Maar hij was ook een tijdlang de vocalist bij Final Frontier en bij Saga. Op ‘Renaissance’, het nieuwste werkstuk dat Rob Moratti onder eigen naam op de markt brengt, vind je tien nummers. Zoals je mag verwachten bij een artiest met die staat van dienst zijn alle composities top, krijg je een uitstekende muzikanten te horen en is het vocale aspect subliem te noemen. Zoals het genre het bijna voorschrijft, krijg je ook op dit album een aantal medium tempo rockers en een aantal ballades te horen. En, we gaan maar eerlijk zijn, wij verkiezen duidelijk de meer naar rock neigende composities dan de toch in onze oren zeemzoet klinkende knuffelrockballades die helaas niet kunnen tippen aan de échte klassiekers uit het (sub)genre. Dit neemt niet weg dat Rob Moratti hier, samen met de medewerkende muzikanten – Torben Enevoldsen (gitaar), Fredrik Bergh (keyboards), Tony Franklin (bass) en Stu Reid (drums) – kwaliteit heeft afgeleverd. Liefhebbers van melodic rock / AOR die een flardje progressive rock kunnen smaken, mogen deze ‘Renaissance’ blindelings aan hun collectie toevoegen. Zelf vinden we dit iets te gepolijst klinken ondanks de nochtans flitsende gitaarsolo’s die in zowat elk nummer opduiken.

Luc Ghyselen (70)

AOR Heaven AOR 00187

Tracklist: 1. You Are The One 2. Let Me Be The One 3. Best Of Me 4. Lift You Up 5. Hold On To Love 6. I Let You In 7. It’s Time To Go 8. Many Come Home 9. I Don’t Want To Wait Forever 10. It Hurts To Be I Love