Nitrate: Wide Open

Hou je van een mix van hard rock, glam metal, melodic rock en AOR? Leg dan ook eens je oor te luisteren bij Nitrate, een band die vorig jaar met ‘Realworld’ zijn debuut afleverde en er nu reeds aankomt met een tweede creatie. Nick Hogg (bass, keyboards) is de man die de lijnen uitzet en daarbij stevig wordt geholpen door Robb Wylde (gitaar, keyboards). Drummer Pete Newdeck stond ook nu weer in voor de mixing terwijl lead gitarist Marcus Thurston en vocalist Philip Lindstrand de nieuwe namen zijn op deze ‘Wide Open’. Vernieuwend is het allerminst wat je hier te horen krijgt, maar het klinkt allemaal wel heel leuk, lekker en aanstekelijk. De vocalen klinken krachtig en soepel terwijl de gitaarsolo’s flitsend en vingervlug zijn, maar het toch heel melodieus houden. De riffs, basslijnen en drumpatronen zorgen ervoor dat de basis zowel kracht als melodie blijft uitstralen. Maar er worden wekelijks een pak albums in dit (sub)genre aangevoerd, zodat het voor de meeste bands moeilijk is om op te vallen in het overgrote aanbod. We vrezen dat dit ook het geval zal zijn voor deze Nitrate. Echte uitschieters konden we immers niet ontdekken op dit album al vielen wij zelf voor het meer energieke en krachtige ‘Heart Go Wild’. De overige nummers klinken ons dan weer iets te braaf in de oren en laten ons denken dat we het allemaal al eens eerder (en beter) hebben gehoord.

Luc Ghyselen (60)

AOR Heaven AOR 00188

Tracklist: 1. You Want it, You Got It 2. Night Time City 3. Only A Heartache Away 4. Heart Go Wild 5. I Don’t Want To Live 6. Never Surrender 7. Heartbreak Suicide 8. In The Night 9. Bad Girls 10. Shot In The Dark