Power From Hell: Profound Evil Presence

Power From Hell is een Braziliaans gezelschap dat in 2001 werd opgestart en zich muzikaal laat gelden aan een mix van black metal en thrash metal. Deze ‘Profound Evil Presence’ is het zesde full-album van de heren. Openen doen ze met ‘Nightmare’, een typische intro met dreigende en imponerende muziek en een lichtjes mysterieus klinkende stem die een verhaal vertelt. Daarna laten de heren hun werkelijk geluid horen dat krachtig, stevig en vooral uptempo door de speakers knalt. Wel hebben we de indruk dat we veel hetzelfde tempo horen, dat dezelfde riffs langskomen, dat de vocalen op een en hetzelfde lijntje worden gebracht, … kortom, dat elk nummer met een ander kan ingewisseld worden. We gaan niet stellen dat er geen variatie aan bod komt, dat nu ook weer niet, maar in ieder geval veel te weinig om ons echt te blijven boeien. Het huidige drietal – Sodomic (gitaar, vocals), Tormentor (bass) en T. Splatter (drums) – gaat er dus stevig, energiek en gedreven tegenaan met rauwe vocalen, maar laat ons na elf tracks achter met een gevoel dat er hier een pak meer had ingezeten.

Luc Ghyselen (60)

High Roller Records HRR 679

Tracklist:

1. Nightmare 2. When Night Falls 3. False Puritan Philosophies 4. Lust, Sacrilege & Blood 5. Nocturnal Desire 6. Unholy Dimension 7. Lucy’s Curse 8. Diabolical Witchcraft 9. Into The Sabbath 10. Elizabeth Needs Blood 11. Demons Of The Night