The Rods: Brotherhood Of Metal

The Rods is een Amerikaans trio – David “Rock” Feinstein (gitaar, vocals), Carl Canedy (drums) en Gary Bordonaro (bass) – dat in 19880 werd opgestart. Ze lieten hun uiterst traditional heavy metal weerklinken tussen 1980 en 1987, een periode waarin de band zes full-albums afleverde met energieke, krachtige en gedreven heavy metal. Daarna bleef het muisstil rond dit trio tot de heren in 2010 opnieuw uit hun “winterslaap” werden gewekt. ‘Brotherhood Of Steel’ is het derde full-album sedert deze heropstart. Nog steeds krijg je van dit drietal onvervalste krachtige, energieke en beukende traditional heavy metal te horen. Geen franjes, geen tierlantijntjes er gewoon rechttoe rechtaan tegenaan gaan: verstand op nul, de vuisten hoog in de lucht gegeven, luchtgitaar omgorden, en elke song vol mee brullen. Dat is precies hoe de heren het willen en dat is precies wat je doet bij het beluisteren van dit nieuwe album. Zet alle stoelen en tafels opzij, creëer ruimt, zet je stereo op tien (of kan die nog iets luider?) en laat het feestje starten. De drumroffels vliegen je om de oren, de ronkende en stuwende basslijnen helpen de kar trekken, de riffs zijn uitnodigend en klinken krachtig, de vocalen perfect “to the point” om het volledig album lang te worden meegebruld. Energiek en gedreven knallen elf nummers (twaalf als je kiest voor de vinyl versie) uit de speakers en meer moet dit niet zijn om een wild feestje te bouwen. Vernieuwend? Allerminst! Gedreven, energiek en eerlijk? Een volmondig “JA”. Meer hoeft het niet te zijn om bij MUSIKA over te gaan tot een feestje. En The Rods zorgen met deze ‘Brotherhood Of metal’ voor de ideale soundtrack!

Luc Ghyselen (85)

SPV / Steamhammer

Tracklist: 1. Brotherhood Of Metal 2. Everybody’s Rockin’ 3. Smoke On The Horizon 4. Louder Than Loud 5. Tyrant King 6. Party All Night 7. Tonight We Ride 8. 1982 9. Hell On Earth 10. The Devil Made Me Do It 1. Evil In Me