Janet Gardner: Your Place In the Sun

Wie onder jullie herinnert er zich nog Vixen, een all female hard rock / glam metal band die in 1971 werd opgestart en wat commercieel succes oogstte tussen 1980 en 1992? Een aandeel in dit succes werd in ieder geval toegewezen aan gitariste / vocaliste Janet Gardner die er bij was tussen 1983 en 1992. Daarna probeerde Janet een eigen carrière uit te bouwen al kwam ze nu en dan nog een tijdlang terug naar Vixen. Sinds een paar jaartjes probeert ze het onder eigen naam en deze ‘Your Place In The Sun’ is zo haar tweede full-album. Samen met haar huidige man, gitarist Justin James, zorgt Janet voor twaalf nummers die een mix laten horen van hard rock en glam metal, precies zoals ze het indertijd deed met Vixen. Haar krachtige, lichtjes gerookt, klinkende vocalen zorgen voor een mooi randje, terwijl de nummers knap rockend uit de speakers knallen. Naast de best wel stevig rockende nummers, vind je hier ook een paar rustiger nummers terug (o.a. ‘Try’ en ‘A Way To Your Heart’) en die kunnen ondergetekende toch een stuk minder bekoren. Vernieuwend is het allemaal niet, maar Janet Gardner legt hier wel haar ziel en zaligheid in zodat een eerlijk rockend album ontstaat waar drums en bass voor een mooie solide onderbouw zorgen. De riffs zijn to the point, de gitaarsolo’s melodieus en meestal vingervlug en de warme, soepele vocalen vormen toch wel de aantrekkingspool op dit album. Een “must have” is ‘Your Place In The Sun’ zeker niet geworden, maar het album zal zeker niet misstaan in tal van collecties waar hard rock / glam metal de meerderheid vormen.

Luc Ghyselen (75)

Pavement Entertainment

Tracklist: 1. Your Place In The Sun 2. Assassinate 3. Standing 4. Try 5. Web 6. Kicks Me Back 7. A Way To Your Heart 8. Should Have Known 9. Unconditionally 10. You Said 11. Without You 12. Flame Thrower