Barbe-Q-Barbies: Borrowed Time

Ah, ze zijn terug, de vrolijke meiden van Barbe-Q-Barbies. Ja, ik zal eens over de schreef gaan, de mooiste brokken vlees die je op je BBQ kan leggen. Maar let op je zou wel eens je gat kunnen branden zonder je BBQ aan te steken. De Barbies, niet te verwarren met The Barbs, koosnaampje voor Crucified Barbara zaliger, zijn geen simpele duiven, maar een op en top professioneel kwintet die onversneden rock ’n roll brengen. Dit is inmiddels hun vierde visitekaartje. Vorig album, ‘Driven’, verdween onder de radar, tot wanhoop van deze reviewer. Hopelijk maken ze dit ruimschoots goed met de nieuwe. Met ‘Diz-Funk-tional’ gooien hun eerste troefkaart op tafel. Hoog spel, want als de rest van de kaarten het niveau niet haalt, dan is het liedje snel uit vrees ik. Maar gelukkig blijkt ook ‘Alive’ een klepper te zijn. Niets nieuws eigenlijk, maar aan het eind van het nummer garandeer ik je dat je gewoon vrolijk mee gaat zingen. Niki zingt dan ook de pannen van het dak. Kom maar gauw van dat dak af want veel pannen zullen er niet op blijven liggen. ‘Hangman’s Song’ is ook een nummer van formaat en dan moet ‘Made Of Scars’ nog komen. Simpel, maar efficiënt. Maar dat heb je vaak met dingen die geniaal zijn: ogenschijnlijk zit het simpel ineen, tot je dieper graaft! ‘Innocent’ en ‘Radio’ headbangen ook lekker weg. ‘Bij ‘On And On’ krijgt ondergetekende een adrenaline rush: wat een rocker! ‘Towers’ zet het feestje gewoon door. Ik zit te wachten op het eerste tegenvallende nummer. Tevergeefs. Ook afsluiter ‘Borrowed Time’ is in orde. Dit album is één langgerekt cliché, maar rocken dot het als de pest. De zomer is definitief onder ons. De Barbe-Q-Barbies hebben hem net ingezet en het zal een hete worden. Tien nummers lang geven ze van jetje, de Barbies, en meer moet dat niet zijn (al had het geen kwaad gekund).

Frederik Blieck (90)

Dissonance Productions

Tracklist: 1. Intro 2. Diz-Funk-tional 3. Alive 4. Hangman’s Song 5. Made Of Scars 6. Innocent 7. Radio 8. On And On 9. Towers 10. Borrowed Time