Ancient Torment: Satan’s Legacy Come Flesh (ep)

Het Amerikaanse black metal ensemble Ancient Torment werd in 2016 opgestart door gitarist Tormentum en komt er nu aan met een eerste ep. ‘Satan’s Legacy Come Flesh’ bevat vier tracks. De vier tracks hebben drie jaar kunnen rijpen in een vat vol met duistere en donkere gedachten en zijn uiteindelijk tot leven gekomen dankzij krachtige drumpatronen (Zealot), pulserende bassen (The Corpse) en de zware riffs van het duo Tormentor en Ta No Sangre. Tot hier zijn we echt wel goed mee met het geluid, enkel de schreeuwerige vocalen (Satanist) gooien voor ondergetekend heel wat roet in het eten. Voor of nadeel, al naar gelang je die vocale herrie ziet zitten, is het feit dat deze ep nog geen dertig minuten van je tijd in beslag neemt. Nee, Ancient Torment zal met veel beter materiaal op de proppen moeten komen om bij ondergetekende in de smaak te vallen.

Luc Ghyselen (50)

Independent Release

Tracklist: 1. Satan’s Legacy Come Flesh 2. Seven Black Keys (Of Damnation) 3. Eve In Estrus 4. A Treasure Squandered