Carach Angren op 30 juni in Brugge.

In Entrepot te Brugge gaan er zo nu en dan heel knappe concerten door. Zo hebben we er reeds enorm genoten van o.a. Lacuna Coil en SepticFlesh. Op zondag 30 juni is er het concert van Carach Angren die dan een stop inlast tijdens hun “Pitch Black Summer Tour 2019”. Met nog drie bands heb je zo een avondvullend programma voor de boeg.

Carach Angren is een Nederlandse symphonic black metal die in 2003 werd opgestart. De band heeft vijf schitterende albums op de markt waarvan ‘Dance And Laugh Amongst The Rotten’ (Season Of Mist, 2017) het meest recente is. Tijdens live concerten worden Namtar (drums, percussie), Seregor (gitaar, vocals) en Ardek (piano, keyboards, orkestratie) omringd door een paar extra muzikanten en zetten zodoende een beklijvend totaalspektakel neer.

Drie extra bands mogen ook hun opwachting maken. Wolfheart werd in 2013 opgestart in het Finse Lahti door Tuomas Saukkonen nadat hij zowat alle andere bands waarmee hij actief was, had ontbonden. Vier full-albums werden reeds op de markt gebracht en die werden telkens op heel luid gejuich onthaald. Ook tijdens live concerten zorgt de band steevast voor een indrukwekkende krachtige set melodic death metal. (zie onze rubriek “Concert Review”.)

Thy Antichrist werd in 1998 in Medellin, Colombia opgestart als een black metal één-persoon-project van ene Antichrist 666. Intussen is dit uitgegroeid tot een echte band die twee full-albums op de markt heeft.

En ook het Amerikaanse Nevelra is van de partij. Deze band werd in 2013 opgestart en drukt zich muzikaal uit aan de hand van extreme blackened death metal.

Vier bands waar we bij MUSIKA enorm naar uitkijken zodat we 30 juni al met een dikke rode stip hebben aangestipt in onze agenda. De organisatie is in handen van Feed The Fire. Meer info vind je op volgende facebookpagina: https://www.facebook.com/events/566466660521430

Foto’s Carach Angren @ Biebob, Vosselaar, 2018: Luc Ghyselen.