Sandness: Untamed

Het Italiaanse Sandness haalt zijn mosterd bij de eighties hair metal bands. De opzet van dit derde melodieuze album was de luisteraar een goed gevoel te geven en daar zijn ze goed in geslaagd door de sound van Mötley Crüe met Whitesnake en Cinderella met elkaar te verweven. Dit weerspiegelt zich ook in de teksten die grotendeels gaan over feesten en het genieten van het leven. De oorwormpjes ‘Life’s A Thrill‘ en ‘Tyger Bite’ maken het je moeilijk om stil te blijven zitten. Deze laatste doet het dan wel iets trager, maar de ruige glam loert om de hoek. Er is trouwens ook al een video van deze laatste uitgebracht: https://youtu.be/DcEHhWDyA0w. ‘London’ pakt het duidelijk commerciëler aan want het uitnodigende meezingmomenten “ow ow ow ow” zijn gemaakt voor een publiek op temperatuur te krijgen. Samen met het doorbollende ritme van ‘Never Givin’ Up’ twee meestampertjes. ‘Easy’ kent dezelfde vlotheid, maar wordt een pak zwaarder en bevat een negatief ondertoontje. De heren hebben dat prima opgelost door de gitaarsolo in het nummer. Tijd voor een ballad is er niet maar met een instrumentaal koppelnummer met tokkelende gitaar breekt de cd eventjes in twee. Een typisch nummer die je op de radio kan tegenkomen is het vlotte ‘Radio Show’. Het swingende ‘Tell Me Tell Me’ is rustiger, maar wint dan terug aan vrolijkheid. De hint in de melodieuze arena-rocker ‘Only The Youth’ is om de rock ’n roll microbe bij de jeugd levendig te houden. Eventjes een sprongetje naar de nineties met ‘The Deepest Side Of Me’ voor we afsluiten met het opgewekte ‘Until It’s Over’. Verwacht je aan een handvol sleaze nummers, afgewisseld met modern materiaal en enkele hardere momenten. Het merendeel aan nummers klinken puur en rechtdoor en geven je een “feel good” moment. ‘Untamed’ is een mooie stap voorwaarts voor Sandness en een logisch vervolg op hun debuut ‘Like An Addiction’ van 2013 en hun opvolger ‘Higher & Higher’ van 2016.

Rocking Klingon (80)

Rockshots Records

Tracklist: 1. Life’s A Thrill 2. Tyger Bite 3. London 4. Never Givin’ Up 5. Easy 6. Pyro 7. Radio Show 8. Tell Me Tell Me 9. Only The Youth 10. The Deepest Side Of Me 11. Until It’s Over