WildHeart: No Love

Na het knappe titelloze debuut van WildHeart uit 2016, een massa concerten die stuk voor stuk uitgroeien tot leuke feestjes, vindt het Belgische vijftal de tijd rijp voor een nieuw full-album. ‘No Love’ is het logische vervolg. Het nieuwste album telt elf tracks als we de korte vrij mysterieus klinkende intro, ‘The Mirror’, mee tellen en laat opnieuw een band horen die knappe nummers aflevert in hun gekende mix van hard rock, sleaze en glam metal. Niets meer, maar heel zeker niets minder! Het vijftal – gitaristen Juice en Foxx, bassist Stevie Dee, vocalist Farty en drummer Thunderberck – bouwt zo mooi verder aan een mooie discografie, want we kunnen ons alvast niet voorstellen dat dit tweede album minder over de toonbank zal gaan dan het debuut. Het kwintet zorgt hier immers voor knappe, aanstekelijke nummers die gemakkelijk tussen de oren blijven hangen, die uitnodigen om je luchtgitaar af te beulen, onderwijl de teksten probeert mee te brullen, én stevig headbangend door de kamer rond te hotsen. Dat de heren eigenlijk niets nieuws brengen, is helemaal niet erg: de speelvreugde, het enthousiasme en de kracht van elk nummer druipt gewoonweg uit de speakers. Voeg daaraan toe dat de heren intussen heel goed weten hoe ze hun nummers moeten brengen en je verkrijgt een album die in zijn (sub)genre gensters kan slaan zonder ook maar een zwak moment. Uitstekende krachtige vocalen, superbe gitaarlijnen en vingervlugge gitaarsolo’s, én een krachtige en stevige basis van drums en bass: meer moet dit echt niet zijn om MUSIKA volledige te overtuigen. En toch is er dan nog een manier om intenser te genieten: pik een show van WildHeart mee, want dan klinkt net nog iets krachtiger, energieker en aanstekelijker.

Luc Ghyselen (85)

Independent Release

Tracklist: 1. The Mirror 2. A Stranger’s Eyes 3. Nothing But Trouble 4. Dutch Courage 5. No Love 6. One Way Ticket To Paradise 7. Rumours 8. Good To Be Bad 9. The Winner’s Always Right 10. Valerie 11. Tonight We Rock