Délétère: Theovorator – Babelis Testamentum (ep)

Het Canadese black metal gezelschap van Délétère wil het ijzer smeden terwijl het heet is. Na hun goed ontvangen tweede full-album ‘De Horae Leprae’ dat halfweg vorig jaar op de markt kwam, zijn de heren er reeds terug met een drie tracks tellende ep. De bezielers van Délétère – Atheos (gitaar, bass) en Thorleïf (vocals, drums, keyboards) – willen hiermee hun visie op de mythische toren van Babel over brengen. Na een eerder kalm maar beklijvend begin, hakt ‘Theovoratoris Aduentus’, de track waarmee dit schijfje opent, er behoorlijk hard in. Het zit meteen goed op gebied van kracht, tempo, brutaliteit en agressie. Wat mooie tempowisselingen en breaks zorgen ervoor dat de eerste negen minuten zo voorbij vliegen. ‘Babel Insanifusor’ gaat er heel gedreven, energiek en echt wel furieus tegenaan zodat we heel gemakkelijk bij de les blijven. Ook met de afsluiter, ‘Milites Pestilentiae III – Babylonia Magnissima’, zit het goed. Het tempo ligt hoog en dankzij de rauwe vocalen, die brutaal klinken, krijgt het nummer een donkere dreiging met woedende inslag. Ja, voor een ep als deze ‘Theovorator – Babelis Testamentum’ van Délétère zijn we steeds te vinden.

Luc Ghyselen (80)

Sepulchral Productions SP 051

Tarcklist: 1. Theovoratoris Aduentus 2. Babel Insanifusor 3. Milites Pestilentiae III – Babylonia Magnissima