Legacy Of Silence: Our Forests Sing

Het Italiaanse Legacy Of Silence werd in 2014 opgestart. Van meet af aan kiest men ervoor om de legendes en sprookjes uit de heimat – de streek rond Turijn – samen met de bossen dichter bij het grote publiek te brengen. Dat gaat met vallen en opstaan. Zo worden een aantal digitale singles uitgebracht, maar kent de band niet echt een stabiele line-up. Een eerste ep, ‘Nightfall’ (2017), lijkt het keerpunt te worden op gebied van een stabiele line-up en als de band dan ook nog de eerste prijs wegkaapt op het “Entropy Fest 2018” krijgt de band extra moed en dit resulteert in dit debuutalbum. ‘Our Forests Sing’ telt negen folk metal nummers met veel aandacht voor fluit (Luca Capurso). Verder krijg je een typische folk metal line-up met drums (Alberto Ferreri), bass (Alberto Ferrero), twee gitaristen (Gianluca Mondo en Simone Macchia) en rauwe en ruwe vocalen (Marco Salusso). Het klinkt allemaal niet onaardig, maar met enkel fluit als echt folk instrument lijdt het geheel toch wat aan bloedarmoede. We bedoelen maar dat veel stukken en fragmenten na een tijdje toch nogal veel op elkaar gaan lijken ondanks wat wisselingen in tempo en ritme. Het is best wel leuk voor een halfuurtje maar echt veel langer kan Legacy Of Silence ons niet boeien, ook al omdat een pak van de nummers niet frivool genoeg zijn. Dit neemt niet weg dat fervente folk metal fanaten dit album eens mogen checken.

Luc Ghyselen (68)

Volcano Records VR 0042

Tracklist: 1. Witchwood 2. Bloodhunt 3. Misfortune 4. Torment 5. Heresy 6. Inquisition 7. J.A.W.S 8. Nightfall 9. Rebirth