Skelator: Cyber Metal

Het Amerikaanse Skelator werd reeds in 1998 opgestart en zorgde sindsdien voor een mix van epic heavy metal en speed metal. Intussen zijn we iets meer dan twintig jaar verder, werd de line-up al een aantal keertjes gewijzigd – enkel vocalist / frontman Jason Conde-Houston is er nog steeds bij van het prille begin – en is deze ‘Cyber Metal’ ondertussen het vijfde full-album van Skelator. Het huidige vijftal – naast Jason, hoor je hier verder Robbie Houston (gitaar), Rob Steinway (gitaar), Darin Wall (bass) en Pat Seick (drums) – zorgt hier voor acht tracks die krachtig, stevig en vooral heel aanstekelijk klinken. Je hoort duidelijk invloeden van NWOBHM (Saxon bijvoorbeeld), heavy metal (o.a. Accept, HammerFall) en speed metal (o.a. Helloween) langskomen in de sound van het kwintet. Vernieuwend is het dus helemaal niet, maar elke track klinkt goed en nodigt uit tot headbangen, luchtgitaar spelen en luidkeels meebrullen met het refrein terwijl je je vuist zo hoog mogelijk in de lucht steekt. Kortom, zet al je ergernissen en bekommernissen opzij en geniet pretentieloos van zo’n veertig minuten aanstekelijke, energieke en gedreven metal. Liefhebbers van het genre kunnen dus blindelings toeslaan: deze ‘Cyber Metal’ van Skelator is een mooie aanvulling op hun collectie.

Luc Ghyselen (78)

Gates Of Hell Records

Tracklist: 1. Cyber Samurai 2. Cast Iron 3. The Hammer 4. Highlander 5. Akira 6. Erlkonig 7. Seven Scars 8. Psychic Silver Wheels