Nevalra: Conjure The Storm

Nevalra is een Amerikaans trio dat sinds 2013 hun visie op symphonic blackened death metal aan de wereld probeert te verkondigen. Het drietal – Zach Lindsey (drums), Scott Eames (vocals, gitaar, bass, orkestratie) en Cody Sprock (bass) – zorgden eerder, meer bepaald in 2015, voor een vijf tracks tellende ep die door een pak critici lovend werd ontvangen. Die is aan ons onopgemerkt voorbij gegaan. Erg spijtig als de lat even hoog lag als op deze ‘Conjure The Storm’. Dit eerste full-album zorgt immers voor tien knap opgebouwde nummers waarop symphonische elementen mooi de brute krachtdadigheid van Nevalra ondersteunen en in de verf zetten. Uiterst knappe gitaarlijnen, pompende basstonen (die zelfs schitterende accentjes leggen zoals tijdens het titelnummer of zoals in ‘I Am The Sun’), spectaculaire drumpatronen en begeesterende brutale vocalen: het komt allemaal mooi aan bod en tot zijn recht in de tracks die de heren ons hier aanbieden. Voeg daar een heel pak wisselingen in tempo en ritme aan toe en je verkrijgt een album dat je vanaf de eerste tonen van opener ‘Warchestra’ tot en met de slotakkoorden van afsluiter ‘Prophet For Profit’ weet te boeien. Liefhebbers van symphonic black metal en symphonic death metal (met hier en daar wat technische hoogstandjes) worden hier op hun wenken bediend en voor diegene die dit ook eens willen meemaken tijdens een live concert: Nevalra is in juni en juli op tournee doorheen Europa met Thy Antichrist, Wolfheart en Carach Engren.

Luc Ghyselen (88)

M-Theroy / Membran

Tracklist: 1. Warchestra 2. …Of Ruination 3. Amidst The Ivory Towers 4. Saeculum 5. Conjure The Storm 6. It Dies In Vain 7. Kismet 8. Take Your Leave 9. I Am The Sun 10. Prophet For Profit