Destroyer Of Light: Mors Aeterna

Met een naam als Destroyer Of Light weet je als muziek liefhebber waar dit zal in uitmonden. En als je een slome, trage sound hoort met veel gebrom van een diepe bass, trage drumpatronen, krachtige riffs en langzame diepe vocalen dan ben je natuurlijk zeker van je stuk: doom. Dat is precies wat de heren van Destroyer Of Light ook presenteren op deze ‘Mors Aeterna’, het derde full-album van deze in 2012 opgestarte band. Op veel licht in de duisternis of snellere uptempo passages moet je niet rekenen bij dit gezelschap. Zelf de korte instrumentale tussendoortjes – ‘Overture Putrefactio’, ‘The Unknown’, ‘Pralaya’s Hymn’ en ‘Into The Abbys’ – blijven voor donker gekleurde muzikale stukken zorgen die dan ook nog een mysterieus randje kennen zodat ze moeilijk te plaatsen zijn. De overige zes nummers nemen je mee op hun slepend, loom tempo die kracht en duisternis uitstraalt. Vernieuwend in het (sub)genre is het allerminst en we betwijfelen dan ook of de heren zieltjes buiten het doom metal genre warm zullen maken om ‘Mors Aeterna’ aan hun collectie toe te voegen. Zelf vinden we op tijd en stond een streep doom heel aangenaam om horen, maar veel verder dan “gewoon goed in het (sub)genre” zullen we deze ‘Mors Aeterna’ van Destroyer Of Light ook niet noemen.

Luc Ghyselen (68)

Argonauta Records

Tracklist: 1. Overture Putrefactio 2. Dissolution 3. Afterlife 4. The Unknown 5. Falling Star 6. Burning Darkness 7. Pralaya’s Hymn 8. Loving The Void 9. Into The Abyss 10. Eternal Death