In Silence: One For All (ep)

In Silence is een Zweeds gezelschap uit Karlstad waar de band in 2016 werd opgestart. Voor zover we konden achterhalen is deze drie tracks tellende ep ‘One For All’ het debuut van deze band. Je krijgt een moderne melodic metal sound te horen die aangevuurd wordt door heel sterke, krachtige, cleane vrouwelijke vocalen. De nummers klinken gebald, krachtig en energiek, en … smaken eigenlijk naar meer, zodat we nu al uitkijken naar een full-album van dit gezelschap. Hier en daar doet het ons een beetje denken aan Amaranthe (het gebruik van elektronica), al is het stemtimbre van Elize Ryd compleet anders. Elke track klinkt gedreven, energiek en mag je zelf aanstekelijk noemen. Tijdens het titelnummer zorgen mannelijke grunts voor iets extra’s. Ja, bands als deze In Silence gaan erin als zoete koek.

Luc Ghyselen (80)

Independent Release

Tracklist: 1. One For All 2. Fallen 3. Final Solution