Jack Slamer: Jack Slamer

Hou je van seventies geïnspireerde classic rock? Check dan zeker dit titelloze album van het Zwitserse Jack Slamer. Dit album werd eigenlijk in 2017 op de markt gebracht in hun thuisland en krijgt nu via het befaamde Nuclear Blast een wereldwijde herkansing. En terecht eigenlijk want wat het vijftal – Cyrill Vollenweider (gitaar), Hendrik Ruhwinkel (bass), Florian Ganz (vocals), Marco Hostettler (gitaar) en Adrian Böckli (drums) – hier neerzet, klinkt, in zijn genre natuurlijk, heel overtuigend. Natuurlijk hoor je in echo’s van Deep Purple en vooral Led Zeppelin weerklinken – als je goed wil aanpakken in die stijl zijn dit toch twee uitstekende referenties, om niet te zeggen dé referenties – terwijl ook, en dan vooral op vocaal vlak, Wolfmother om de hoek komt kijken. In ieder geval zorgt Jack Slamer hier voor tien knap gearrangeerde en mooi opgebouwde nummers waarin de uitstekende vocalen en het sublieme gitaarwerk met de meeste aandacht gaan lopen. We mogen natuurlijk de al even strakke ritmesectie niet vergeten. Al hebben de heren natuurlijk wel aan hun composities kunnen werken als je weet dat Jack Slamer reeds sinds 2007 actief is. Maar dit neemt helemaal niet weg dat classic rock fanaten dit titelloze album zeker moeten checken. Hoogst waarschijnlijk wordt het een aanvulling op hun collectie.

Luc Ghyselen (82)

Nuclear Blast

Tracklist: 1. Turn Down The Light 2. Entire Force 3. The Wanted Man 4. The Truth Is Not A Headline 5. Red Clouds 6. Biggest Mane 7. The Shaman And The Wolves 8. There’s No Way Back 9. I Want A Kiss 10. Secret Land