Harbour Of Souls: Doomsayer (ep)

Harbour Of Souls is een Nederlands vijftal dat in 2012 in Goes werd opgestart. ‘Doomsayer’ is de tweede ep van het vijftal dat zich muzikaal laat gelden door een mix van hard rock en classic rock waarin wat heavy metal invloeden in opduiken. ‘Doomsayer’ telt vijf goede nummers die allen kop, middenstuk en staart bevatten: precies zoals elk nummer van elke band die bracht in de jaren zestig en zeventig. Een trip “back in time” dus krijg je aangeboden van het kwintet. Ricahard van Leeuwen (drums) en Robbert van Hoften (bass) zorgen voor het solide fundament. Daniël Suykerbuyk en Bram Pelgrim draperen daar hun gitaarwerk over en vocalist Martin de Jong mag daar zijn krachtige vocalen op plaatsen. Zelf zijn we niet echt onder de indruk van deze Harbour Of Souls: het klinkt ons allemaal toch iets te veel cliché-matig in de oren. Al doen een paar fragmentjes of stukken ons wel wegdromen naar de hoogdagen van het genre. We vermoeden dat Harbour Of Souls toen gewoon een goede middenmoter zou zijn geweest, maar nu werd het zwaar werken om boven het maaiveld uit te steken.

Luc Ghyselen (65)

Headbangers Records / Big Bad Wolf Records

Tracklist: 1. The Iron Never Lies 2. Doomsayer 3. Queen On Her Throne 4. Ministry Of Power 5. Victory