Alan Parsons: The Secret

‘The Secret’ is pas het vijfde full-album onder eigen naam van deze Britse artiest. Nog steeds mag je je verwachten aan rustig voortkabbelende progressive rock / pop bij Alan Parsons, iets wat hij eigenlijk ook wel bracht met The Alan Parsons Project. Om te openen bewerkte hij ‘The Sorcerer’s Apprentice’, een stuk gecomponeerd door Paul Dukas. In een ver verleden (1940) wordt het nummer gebruikt voor Walt Disney’s ‘Fantasia’. Nu werd het door Alan zelf en Tom Brooks gearrangeerd en kan deze instrumental zo opnieuw gebruikt worden als filmmuziek. Ik zie iemand als Tim Burton daar gebruik van maken. Daarna komen we uit bij mooie rustgevende tijdloze songs waar Alan Parsons een patent lijkt op te hebben. Een heel pak aan muzikanten verleende zijn medewerking aan dit album – ze allemaal opsommen zou ons veel te ver brengen – en samen met het CMG Music Recording Orchestra Of Hollywood zorgen die voor stemmige rust brengende muziek die je het best nuttigt ‘s avonds in een gemakkelijke zetel met een lekker glas binnen handbereik. Je wordt rustig meegevoerd op een schitterende muzikale trip die Alan Parsons voor je heeft uitgetekend. Muziekfanaten die zweren bij hard, stevig, krachtig, agressief, brutaal en dergelijke … gelieve je te onthouden. Anderen zullen in de wolken zijn met het nieuwe werkstuk van deze Britse artiest.

Luc Ghyselen (80)

Frontiers Records

Tracklist: 1. The Sorcerer’s Apprentice 2. The Miracle 3. As Light Falls 4. One Note Symphony 5. Sometimes 6. Soiree Fantastique 7. Fly To Me 8. Requiem 9. Beyond The Years Of Glory 10. The Limelight Fades Away 11. I Can’t Get There From Here